top of page

Groupe de pexmir

عام·61 عضوًا

Joshua Hill
Joshua Hill

Prskanje dronom cena – koliko je realno ove sezone?

Zdravo narode, planiram da uradim fungicid i insekticid na oko 80 ha kukuruza i suncokreta, ali traktor posle kiše ne ulazi, a i gubim usev po ivicama. Čujem da je prskanje dronom mnogo bolje u tim situacijama. Može li neko da kaže približne cene po hektaru za 2026. godinu? Koliko ide za standardni tretman (10-15 l/ha), a koliko kad je veća norma? Ima li razlike po regionu (Vojvodina vs. centralna Srbija) i da li daju popust za veće površine? Hvala puno!

6 مشاهدات

Ćao, ja sam već treću godinu koristim uslužno prskanje dronom i mogu reći da su cene stabilne, ali zavise od više faktora. Za standardni tretman (10-15 l/ha) ide obično 28-38 €/ha, a kad je norma veća (20-30 l/ha) ili kad treba noćno prskanje, može da skoči na 40-50 €/ha. Za veće površine preko 100 ha lako padne ispod 30 €, a nekad i na 25 € ako je više tretmana u paketu. U Vojvodini su cene malo niže nego u brdovitijim delovima jer je teren ravniji i manje komplikacija. Glavna prednost je što štediš na preparatima (30-50% manje) i nema gaženja useva, što se na kraju isplati. Ako tražiš tačnu ponudu za tvoju površinu, preporučujem da proveriš direktno kod prskanje dronom cena – imaju transparentne cene na sajtu, rade sa više dronova i brzo odgovaraju na upite. Ja sam zadovoljan njihovim pristupom i preciznošću.

Members

bottom of page